Deenen & Van Dalen Familierecht logo
Contact
Deenen & Van Dalen Familierecht logo
Contact

Advocaat familierecht

Overleg waar mogelijk, procedeer waar nodig

advocaat familierecht

Advocaat familierecht nodig?

Neem contact op

Advocaat familierecht

Hoe wilt u uw scheiding oplossen?

U gaat uit elkaar. Wat nu? Als eerste kijkt een advocaat familierecht wat uw situatie is. Bent u getrouwd, samenwonend of geregistreerd partner? Voor elke situatie zijn andere spelregels. Deze spelregels
heeft u vaak tijdens uw relatie opgeschreven in een notarieel document zoals een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Als er geen notarieel document is, zijn de spelregels vaak -maar niet altijd- terug te vinden in de wet.

hulp bij scheiding

Onze oplossingen bij scheiding:

mediation

Advocaat familierecht

Hulp bij scheiding: mediation

Bij mediation zit u samen bij Fridjof aan tafel en is Fridjof onpartijdig gespreksleider. Als mediator is zijn rol die van onafhankelijk bemiddelaar. Hij helpt u bij het maken van gezamenlijke afspraken, zonder een oordeel te vellen. Bij een verstoorde communicatie zorgt Fridjof ervoor dat u weer leert om naar elkaar te luisteren. Zodra u weer naar elkaar kunt luisteren, ontstaat er ook weer ruimte om afspraken te maken. De belangrijkste onderwerpen bij een scheiding zijn:

  • afspraken over en voor de kinderen;
  • alimentatie;
  • verdelen van het vermogen en de pensioenaanspraken.

Na het maken van afspraken zorgt Fridjof ervoor dat deze afspraken juridisch goed worden vastgelegd in een convenant en eventueel in een ouderschapsplan. De afhandeling bij de rechtbank wordt ook door hem gedaan. Er is geen mondelinge behandeling meer nodig.

Meer over mediation
overlegscheiding

Advocaat familierecht

Hulp bij scheiding: overlegscheiding

Viergesprek

Bij een overlegscheiding zit u samen, elk met uw eigen advocaat, aan tafel om in het kader van een zogenaamd viergesprek te komen tot afspraken. Wij helpen u daarbij in onze rol als advocaat om het viergesprek goed voor te bereiden. Ook zorgen wij ervoor dat tijdens het viergesprek uw belangen zo goed mogelijk worden behartigd. De nadruk tijdens dit gesprek ligt op het maken van toekomstgerichte en duurzame afspraken.

Convenant en ouderschapsplan

De afspraken die in het viergesprek worden gemaakt over uw toekomst, uw (voormalige) partner en de eventuele kinderen, worden door ons of door de advocaat van uw (voormalige) partner vastgelegd in een convenant en eventueel in een ouderschapsplan. De formele afhandeling bij de rechtbank wordt gedaan door beide advocaten. Er is geen mondelinge behandeling meer nodig.

De kern van een overlegscheiding is dat er buiten de rechtbank om onder leiding van een advocaat voor elk van de partijen afspraken gemaakt worden. U en uw (voormalige) partner bepalen zelf hoe de toekomst eruit gaat zien.

Maak een afspraak
Rechtsgebouw Leeuwarden

Advocaat familierecht

Overleg lastig? Dan voorleggen aan de rechter

Als een mediation of overlegscheiding niet tot de mogelijkheden behoort, dan moet de rechter de knopen doorhakken. Wij helpen u graag als advocaat bij het voeren van een procedure bij de rechtbank.

Soms starten wij namens u de procedure op, soms voeren wij namens u verweer als er al een scheidingsprocedure is gestart door de advocaat van uw partner.

Maak een afspraak

onze mensen

Echtscheidingsadvocaat nodig?


mr. F.P. (Fridjof) van Dalen

"Ik werk al bijna 30 jaar als advocaat. Een groot deel van deze periode werkte ik als sectiehoofd familierecht en erfrecht bij een gerenommeerd kantoor in Noord-Nederland. Mijn specialismen zijn familierecht en erfrecht. Vakkennis en vaardigheden zijn voor mij een vanzelfsprekendheid."
Meer over Fridjof >>
Familierecht advocaat Fridjof van Dalen


mr. J. (Jordan) Deenen

"In 2022 vierde ik mijn tienjarig jubileum als advocaat. Die tien jaar heb ik bijna vol gemaakt in Heerenveen bij mijn eerste werkgever in de advocatuur. Per 1 juli 2022 heb ik mij ik als zelfstandig advocaat binnen het kantoor van Deenen & Van Dalen Familierecht gevestigd. Mijn specialisme is het personen- en familierecht. Vakbekwaamheid is voor mij vanzelfsprekend."
Meer over Jordan >>
Erfrecht advocaat Jordan Deenen

werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

01

U neemt telefonisch contact met ons op

02

Intakegesprek

03

Verdere verloop van de procedure

04

Lopende de procedure

envelopephone-handsetcrossmenuchevron-rightarrow-up